Adatvédelmi nyilatkozat

Hatályba lépés ideje: 2018

Jelen Adatvédelmi nyilatkozat a(z) Hevizquelle Apartments által üzemeltetett www.hevizquelle.com weboldalra vonatkozik, és azt írja le, hogy hogyan gyűjtjük és használjuk fel az adatokat (melyek személyes adatok is lehetnek) a(z) www.hevizquelle.com weboldalon. Továbbá azt is leírjuk, milyen lehetőségei vannak a személyes adatai felhasználását illetően, illetve hogyan érheti el, és hogyan frissítheti ezeket az adatokat.

Adatgyűjtés

Többek között az alábbi személyes adatokat gyűjtjük Önről:

 • Keresztnév, vezetéknév, e-mail cím, telefonszám, cím;
 • Hitelkártya adatai (kártya típusa, kártya száma, kártyán szereplő név, kártya lejárata, biztonsági kód);
 • Tartózkodásra vonatkozó információk, beleértve az érkezési és távozási dátumokat, a különleges kéréseket, a szolgáltatásra vonatkozó preferenciákat (többek között a szobára, felszereltségre vagy szolgáltatásra vonatkozó preferenciákat);
 • A felmérésekben, versenyekben vagy promóciókban való részvétel során Ön által megadott információk a marketing preferenciákra vonatkozóan;

Ön döntheti el, hogy milyen személyes adatokat oszt meg velünk, illetve úgy is dönthet, hogy nem oszt meg személyes adatokat. Azonban ha úgy dönt, hogy egyes adatokat nem oszt meg velünk, az kihathat néhány, a cégünkkel közös tranzakcióra.

Automatikusan gyűjtött adatok

Miközben weboldalunkat használja, automatikusan adatokat gyűjtünk Önről. Ezen adatok némelyike személyes adatnak minősülhet. Ilyen adatok lehetnek többek között: a nyelvi beállítások, IP cím, helyadatok, készülékbeállítások, készülék operációs rendszere, naplózási adatok, használat ideje, kért URL cím, helyzetjelentés, információ a böngészőről, operációs rendszer, eredmény (látogató vagy foglaló), böngészési előzmények, felhasználó foglalásának száma, megtekintett adatok típusai. Az automatikus adatgyűjtéshez sütiket is felhasználhatunk. Ha szeretne bővebb információt arról, hogyan használjuk a sütiket, kattintson ide.

Adatfeldolgozás

Személyes adatait a következő célokból használjuk fel:

 • A. Foglalások: A személyes adataira szükségünk van az online foglalás elvégzéséhez, valamint annak kezeléséhez.
 • B. Ügyfélszolgálat: A személyes adatai alapján ügyfélszolgálati segítséget nyújtunk.
 • C. Vendégértékelések: Az elérhetőségi adatait arra használhatjuk, hogy a tartózkodás után e-mailben megkérjük vendégértékelés írására. Ez segíthet más utazóknak megtalálni a megfelelő szálláshelyet. Ha beküld egy értékelést, azt megjeleníthetjük a weboldalunkon.
 • D. Marketing: A személyes adatait marketing tevékenységekhez is felhasználjuk, a törvény által megengedett mértékig. Ha a személyes adatait használjuk fel marketing célokra, például hírlevelek küldésére, új termékekről vagy szolgáltatásokról szóló hirdetésekhez vagy más, megítélésünk szerint Önt érdeklő módokon, mindig küldünk egy leiratkozási linket is, így jelezheti, hogy a jövőben nem szeretne több, ehhez hasonló üzenetet kapni.
 • E. Egyéb kommunikáció: Lehetnek más esetek is, amikor felvesszük Önnel a kapcsolatot. Ez történhet e-mailben, postán, telefonon vagy SMS-ben – a választott módszer attól függ, hogy Ön korábban milyen kapcsolattartási adatokat adott meg. Ennek számos oka lehet, többek között:
  • a. Az Öntől érkezett kérdéseket fel kell dolgoznunk, és válaszolnunk kell azokra.
   b. Ha nem fejezte be foglalását online, egy e-mailt küldhetünk Önnek, melyben emlékeztetjük a foglalás folytatására. Úgy gondoljuk, ez a szolgáltatás hasznos lehet Önnek, hiszen folytathat egy már elkezdett foglalást, és nem kell újra szálláshelyeket keresnie és újra megadnia a foglaláshoz szükséges adatokat.
   c. Amikor használja szolgáltatásainkat, egy kérdőívet küldhetünk Önnek, vagy megkérhetjük értékelés írására a weboldalunkkal kapcsolatos tapasztalatairól.
 • F. Adatelemzés, fejlesztés és kutatás: Személyes adatokat használva végzünk kutatási és elemzői tevékenységet, melyek elvégzésénél harmadik féllel működünk együtt. Az ilyen kutatási eredmények névtelenül és összesítetten adhatóak tovább, többek között harmadik félnek is. Személyes adatait elemzési célokra, szolgáltatásaink tökéletesítésére, a felhasználói élmény javítására, valamint online utazási szolgáltatásaink minőségének és használhatóságának javítására használjuk fel.
 • G. Biztonság; csalások felderítése és megelőzése: Az adatait (többek között a személyes adatait is) csalás és más törvénybe ütköző tevékenységek, illetve szerződésszegés megelőzésére használjuk fel. A személyes adatait csalások felderítéséhez is felhasználhatjuk. Személyes adatait felhasználhatjuk kockázatelemzési és biztonsági célokból, például a felhasználók és foglalások hitelesítésére. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy személyes adatait megosztjuk harmadik felekkel, például rendészeti szervekkel vagy külső tanácsadókkal, amilyen mértékben ezt a hatályos törvények lehetővé teszik.
 • H. Törvényileg előírt okok, illetve törvényi szabályozásnak való megfelelés: Emellett néhány esetben jogi viták vagy panaszok kezeléséhez és megoldásához, törvényi és szabályozó szervek általi vizsgálatokhoz, valamint a törvények betartásához és a rendészeti szervek által előírt adatkéréshez (a hatályos törvények által előírt mértékig) is szükségünk lehet az Ön adataira (beleértve a személyes adatait is).
 • Ha a személyes adatait automatikusan dolgozzuk fel, aminek Önre nézve jogi vagy más, jelentős következményei lesznek, megtesszük a megfelelő intézkedéseket a jogai megvédése érdekében. Ilyen lépés lehet, hogy az automatizmus megszakítása.

Jogalap

 • Az A-B pontokban felsorolt célok vonatkozásában a szerződés teljesítése a jogalap: A személyes adatai szükségesek lehetnek ahhoz, hogy az Önnel kötött szerződésünket maradéktalanul teljesíteni tudjuk. Például, ha szolgáltatásainkat használja online foglaláshoz, az adatait felhasználjuk ahhoz, hogy a foglalást létrehozzuk és azt kezeljük, a köztünk létrejött szerződés feltételei szerint.
 • A C-H pontokban felsorolt célok vonatkozásában a vállalatunk jogos érdekei szolgáltatják a jogalapot: Az adatait jogos érdekeink miatt használjuk fel. Ilyen érdek lehet például az, hogy Önnek megfelelő tartalmat biztosítsunk a weboldalon, az e-mailekben és hírlevelekben; hogy fejlesszük termékeinket és szolgáltatásainkat, valamint weboldalunk tartalmát; ezenkívül az adminisztratív, csalások megelőzésére és felderítésére irányuló, valamint a jogi ügyekben tett erőfeszítések. Amikor jogos érdekeink érvényesítése során személyes adatait használjuk fel, mindig körültekintően mérlegeljük és figyelembe vesszük az Önt a személyes adatok vonatkozásában megillető jogokat és érdekeket.
 • A H pontban említett cél vonatkozásában a törvényi előírásoknak való megfelelési kötelezettségünk szolgáltatja a jogalapot.
 • Amennyiben ezt törvény írja elő, a személyes adatai marketing célú felhasználása előtt kérni fogjuk a beleegyezését.

Amennyiben ezt a hatályos törvények előírják, kérni fogjuk a beleegyezését. A beleegyezését bármikor visszavonhatja, ha kapcsolatba lép velünk az Adatvédelmi nyilatkozat alján található elérhetőségek bármelyikén.

Ha nem szeretné, hogy a C-F pontokban leírt módokon feldolgozzuk az adatait, és a fiókjában ezt nem lehetséges kikapcsolni, kérjük, lépjen kapcsolatba a szállással: info@hevizquelle.com .

Adatmegosztás

 • Booking.com: Társultunk a Booking.com B.V.-vel (címe: Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Hollandia) (www.booking.com) (a továbbiakban: Booking.com), hogy online foglalási szolgáltatást nyújthassunk Önnek. Bár a weboldal tartalmát mi biztosítjuk, és Ön közvetlen nálunk foglal, a foglalást a Booking.com dolgozza fel. Így mindaz az információ, amit Ön megad a weboldalon, meg lesz osztva a Booking.commal és társvállalataival. Ez magába foglalhat olyan személyes információkat, mint az Ön neve, az elérhetősége, a fizetési adatai, az Önnel utazó vendégek nevei, és bármely olyan beállítás, amit Ön foglalás közben használt.
  Ha szeretne többet megtudni a Booking.com csoportról, kérjük, látogasson el A Booking.comról oldalra.

A Booking.com visszaigazolást küldhet Önnek e-mailben, tájékoztató e-mailt küldhet az utazás előtt, valamint tudnivalókat küldhet az úti célról és magáról a szállásról. A Booking.com nemzetközi ügyfélszolgálatot is nyújt a nap 24 órájában a helyi irodáiból, több mint 20 nyelven. Ha megosztja adatait a Booking.com nemzetközi ügyfélszolgálatával, akkor veheti igénybe a támogatásunkat, amikor Önnek szüksége van rá. A Booking.com felhasználhatja az adatait műszaki, elemzési és marketing célokból a Booking.com Adatvédelmi nyilatkozatában leírtak szerint. Ez azt jelenti, hogy adatai a Booking Holdings Inc. csoport más tagjaival is megoszthatóak elemzési célból, hogy személyre szabott, releváns utazási ajánlatokat oszthassanak meg Önnel. Ha a törvény ezt előírja, a Booking.com ehhez először kérni fogja az Ön beleegyezését. Amennyiben az adatai olyan helyre kerülnek, mely az Európai Gazdasági Térségen kívül esik, a Booking.com megfelelő szerződésekkel biztosítani fogja azt, hogy a személyes adatai védelme továbbra is megfelel az európai normáknak. Ha bármilyen kérdése van azzal kapcsolatban, hogy a Booking.com hogyan kezeli az Ön személyes adatait, írjon a dataprotectionoffice@booking.com e-mail címre.

 • BookingSuite: A személyes adatait megoszthatjuk a BookingSuite B.V.-vel (székhelye: Herengracht 597, 1017 CE Amszterdam, Hollandia), amely a suite.booking.com weboldalt működtető vállalat.
 • Harmadik fél szolgáltatók: Fenntartjuk a jogot, hogy különböző szolgáltatókat (pl. adatfeldolgozókat) bízzunk meg az Ön személyes adatainak feldolgozásával a mi nevünkben. Erre a jelen Adatvédelmi nyilatkozatban leírtak, pl. a fizetés lebonyolítása, illetve marketing vagy elemzési célok miatt lehet szükség. Az adatfeldolgozók titoktartási megállapodást kötnek velünk, és nem használhatják fel az Ön személyes adatait saját vagy bármilyen más célokra.
 • Megfelelő jogkörrel rendelkező hatóságok: Személyes adatait megoszthatjuk rendészeti szervekkel, amennyiben ezt a törvény előírja egyes bűnesetek és csalások megelőzéséhez, felderítéséhez, illetve büntetőeljárás lefolytatásához.

Adattárolás más országokban

A jelen Nyilatkozatban leírt adattárolás része lehet az adatok (beleértve a személyes adatokat is) külföldre való küldése, ahol az adattárolási törvények kevésbé szigorúak, mint az Európai Unió országaiban. Csak akkor küldjük külföldre az adatait, ha az adott fél garantálni tudja az adatok olyan szintű védelmét, ahogy azt az európai törvények előírják. Ilyen esetekben ezekkel a felekkel szerződéseket kötünk, melyek biztosítják, hogy az adatainak európai normáknak megfelelő szintű védelem jár. Ha szeretné ezeknek a szerződéseknek a másolatát látni, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségeken.

Biztonság

A BookingSuite-nél megfelelő lépéseket teszünk annak biztosítására, hogy személyes adatai ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe, illetve hogy azokkal visszaélés ne történhessen. Biztonsági intézkedések és technikai, valamint fizikai korlátozások vannak érvényben nálunk azt elősegítendő, hogy a szervereinken a személyes adatok ne legyenek hozzáférhetőek. Kizárólag az arra jogosult személyek használhatják fel a személyes adatokat olyan mértékben, ahogyan az a munkájukhoz szükséges.

Adatmegőrzés

Az adatait, melyek között személyes adatok is lehetnek, az általunk szükségesnek ítélt ideig őrizzük meg, hogy Önnek biztosítani tudjuk a szolgáltatásainkat, hogy megfeleljünk a hatályos törvényeknek, megoldjuk a harmadik felekkel az esetleges vitákat, illetve bármely egyéb célból, mely elengedhetetlen az üzletvitel szempontjából, valamint a csalások és más törvénybe ütköző tevékenységek megelőzéséhez és felderítéséhez. Minden általunk tárolt személyes adatra a jelen Adatvédelmi nyilatkozat feltételei vonatkoznak. Ha kérdések van az általunk feldolgozott valamely személyes adata tárolási idejére vonatkozóan, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alább látható elérhetőségek bármelyikén.

Az Ön jogai és lehetőségei

Szeretnénk, ha beleszólása lenne abba, hogy hogyan használjuk fel a személyes adatait. Ezt a következő módokon teheti meg:

 • Kérheti, hogy adjuk ki az általunk tárolt személyes adatainak másolatát;
 • Jelezheti felénk, ha bármilyen változás történt a személyes adataiban, és kérhet minket, hogy javítsunk ki bármely általunk tárolt téves adatot Önről;
 • Bizonyos esetekben kérheti, hogy töröljük, blokkoljuk vagy korlátozzuk a személyes adatait, illetve azok feldolgozását, vagy ellenezheti a személyes adatai felhasználásának egyes módjait; illetve
 • Bizonyos esetekben kérheti, hogy küldjük tovább az általunk tárolt személyes adatait egy harmadik félnek.

Amikor a személyes adatai felhasználásának előfeltétele az Ön beleegyezése, a hatályos törvényekkel összhangban ezt a beleegyezést bármikor visszavonhatja. Ezenkívül, amikor jogos érdekekre vagy közérdekekre alapozva dolgozzuk fel a személyes adatait, mindig lehetősége van az adatok ilyen jellegű felhasználását ellenezni, a hatályos törvényekkel összhangban.

Számítunk az Ön segítségére abban, hogy az általunk tárolt személyes adatai teljesek, pontosak és naprakészek legyenek. Kérjük, jelezze haladéktalanul, ha bármely személyes adata téves vagy pontatlan, kapcsolatba lépve velünk: info@hevizquelle.com . Kérését a hatályos törvényekkel összhangban fogjuk feldolgozni.

Kérdés vagy panasz

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van a személyes adatai feldolgozásával kapcsolatban, vagy szeretné a jelen Nyilatkozatban leírt jogait gyakorolni, kérjük lépjen velünk kapcsolatba: info@hevizquelle.com . Kérdéssel vagy panasszal a helyi adatvédelmi hatósághoz is fordulhat.

Jelen nyilatkozat módosításai

Ahogyan a cégünk, úgy ez az Adatvédelmi nyilatkozat is változhat időről-időre. Ha szeretné követni az esetleges módosításokat, kérjünk, időnként nyissa meg a Nyilatkozatot. Lényegi változtatás vagy Önre kiható változtatás esetén (pl. ha a fentiekben leírttól eltérő célból kezdjük el feldolgozni a személyes adatait) még annak megkezdése előtt kapcsolatba fogunk lépni Önnel.